Question

Glitch Issues with New Email Template Builder

  • 16 August 2023
  • 10 replies
  • 109 views

Badge +2

I’m still seeing a lot of bugs in the New email template builder here are a few I’ve run into today. 

  • The font size will change in the template if I hit a return or if I try and apply any other formatting. 
  • Issues getting the font to change to the size I’m selecting on the text. I will highlight all the text and then click the new font size and nothing happens. 
  • Email preview is showing different than the actual email test being sent. 

​​​​​​Let me know if I can provide any other information. 


10 replies

Userlevel 6
Badge +8

I’ve recently experienced the same for:

  • Email preview is showing different than the actual email test being sent. 

In my case, I had a “button” element that was sandwiched in-between two text elements. In the Preview, the button element was at the bottom of those two text elements. In my editor, the button was in-between the two as it should be.

To fix it, I needed to play around with the elements and save it multiple times until I saw the two match.

Userlevel 2
Badge

Thanks @Chelsea.holfield for the feedback. 

Have emailed you to get more information.

Userlevel 6
Badge +2

I’ve just encountered an issue where attaching a report adds a .csv file extension to the naming, within the template. When you configure the report in the JO Program, it then adds .xlsx so the file is now FileName.csv.xslx

I cannot even deliver a test send. There’s no way to remove the .csv, The old builder’s functionality of selecting attachment and then file or report worked much better than dragging and dropping a report button into an eligible location in the template and then selecting whether it’s embedded or attached.

I reverted to old builder so I could get this functioning as expected in the program.

Userlevel 2
Badge

@kelly Thanks for reporting this issue. Looking into it.

Userlevel 2
Badge

@kelly This bug has be resolved. Hope you will now revert back to new editor.

I have been using the new Email Template Builder for awhile now but have recently been having issues with blocks not dropping where I need them. When I try to pull over the Block element, it is dropping at the top of my email. 

Does anyone have any ideas on why this might be happening? My poor team is redoing templates 3 or 4 times before they get it the way they want. 

Thanks! 

Userlevel 2
Badge

@erin.ammerman would it be possible to share a quick screen recording at shsaxena@gaisight.com 

Also could you pls urgently raise a support ticket for tracking 

@erin.ammerman would it be possible to share a quick screen recording at shsaxena@gaisight.com 

Also could you pls urgently raise a support ticket for tracking 

Sure. I will try to get a recording done today and open a ticket. 

Thank you!

Hello, I am experiencing a similar but different issue.  After sending an email program through Journey Orchestrator and attaching the emails to the respective client’s timelines, I am seeing a different client contact email address on the email preview in my client’s timelines. Does anyone know if this functionality is working as expected for an email preview or should I submit a support ticket?

Badge

Is anyone else having issues with the new email template builder whereby if the block is a colored background, any indenting (even if it’s because of bullets or if you center any of the text) makes the color disappear?  

 

Reply